W misce
łączę serki kozie z drobno posiekanym czosnkiem, dodając również
zmielony czosnek niedźwiedzi. Mieszam dokładnie, aż masa będzie gotowa
do rozsmarowania.
Szpinak
układam na patelni i podsmażam na małym ogniu. Pod koniec dodaję
posiekaną pietruszkę. Jeśli na patelni zbierze się nadmiar wody, należy
go odlać.
Jajka
ubijam na sztywno, doprawiam solą i mieszam z ostudzonym szpinakiem.
Masę przelewam do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 180 stopni (góra-dół).
Piekę przez 20 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze przez 7 minut.
Gdy masa jest gotowa, wyjmuję ją z blaszki, gorącą zwijam w rulon razem z papierem i pozostawiam na chwilę do ostygnięcia.
Po wystudzeniu
rozwijam ciasto, zdejmuję papier, smaruję wcześniej przygotowanym
serkiem i formuję roladę, zwijając ją ponownie. Podaję pokrojoną
w plastry.